Hvornår klipper man hæk

   

  Der er nok ligeså mange meninger og holdninger til hvornår man skal klippe hæk, som der er hække i Danmark.

  Nogle hælder til at én enkelt hækkeklipning per sæson er rigeligt (dette kan også sagtens gå til de fleste stedsegrønne hække) - og så har man jo kun arbejdet med klipningen og affaldet én gang. For det kan været hårdt arbejde at klippe hæk, specielt ved store hække eller høje hække - og har man ikke udstyret i orden, så tager det selvfølgelig også længere tid. 

  Men reelt set kan du klippe hæk lige så tit du har lyst. Dog skal man have lidt respekt for de forskellige hække typer og deres natur. Nyder du synet af en veltrimmet og tæt hæk (og har tiden til det) så kan du sagtens give den en 'lettere barbering' en gang om ugen. 

  hvornår klipper man hæk

  Vil du klippe hæk tit, så har du heller ikke det store arbejde med store bunker af hække-affald, der skal køres på genbrugspladsen. Derudover kan du nok også sagtens klare dig med den gode gamle hæksaks - for det vil sandsynligvis kun være små vildfarne skud der skal klippes væk.

  Størstedelen af haveejere vælger dog at klippe hæk 1-2 gange om året, uanset om der er tale om en stedsegrøn hække type eller en løvfældende hæk.

  Befinder man sig i den gruppe, kræver det dog lidt planlægning, hvis man ønsker at hækken står pænest og ser mest nyklippet ud i længst tid.

  Men der er dog et par gode tommelfinger-regler:

  Vil du klippe hæk 2 gange per sæson

  De fleste hække typer vokser mest i maj og juni måned. I juli måned holder de en vækstpause, hvorefter de i august måned har deres anden skudvækst.

  Derfor er der mange der går efter:

  • at klippe hæk første gang slut juni efter den første vækstperiode
  • at klippe hæk anden gang i slut august, når den anden vækstperiode er forbi.

  Ved løvfældende hække typer (Bøg, Liguster, Spirea, mfl.), er der dog også mange der vælger at klippe første gang i foråret før løvspring, og så anden gang i løbet af sommeren.

  Ved at klippe hæk 2 gange per sæson bliver den også tættere, og den syner også mere veltrimmet.

  Man bør ikke klippe hæk i månederne (slut) september-oktober. I den periode er hækken stadig i vækst, så hvis du klipper den her vil den stadig sætte nye skud. Disse skud kan ikke nå at hærde/afmodne inden en eventuel frost sætter ind - og så kan du i værste fald ende med at stå med en frostskadet hæk.

  Vil du klippe hæk 1 gang per sæson 

  Hvis du er til 1 klipning per sæson, så er anbefalingen at klippe i starten af juli måned. Klipper man tidligere på sæsonen, kan der være en risiko for at forstyrre eventuelle småfugle med reder og unger - de vil normalt have forladt reden i starten af juli måned. Du skal dog altid lige tjekke hækken for fuglereder - bare for en sikkerheds skyld.

  Klipper du senere på året, efter vækstperioden, kan du risikere at stå med både en meget vild hæk - og også med nogle meget kraftige skud, som kan være svære at hamle op med, medmindre man har en kraftigere hækkeklipper. 

  De fleste har dog nok ikke lyst til en stor og vild hæk igennem hele sæsonen - så derfor er juli det mest optimale tidspunkt.

  Vil du klippe hæk 0 gange per sæson

  Er du typen der hellere vil nyde din have end at kaste dig over det at klippe hæk - så træder Hækklipperen hellere end gerne til.

  Kontakt os idag - enten på telefon 7190 2829 eller via vores kontaktformular, så vender vi hurtigt tilbage til dig med et godt og uforpligtende tilbud 😊.

  Vi tilbyder hækkeklipning til overkommelige priser i Storkøbenhavn, København og Nordsjælland.

   Her har du anbefalingerne på klipning af de mest populære hække typer:

   

  Kontakt os via kontaktformularen herunder ⬇️  

  Få et godt tilbud på hækklipning - til overkommelige priser. Vi vender tilbage til dig indenfor 1 dag 😊