Klipning af Kirsebærlaurbær
Kirsebærlaurbær hæk eller Laurbærkirsebær hæk - denne hæk har mange navne, men én ting er sikkert - den stedsegrønne og bladbærende busk har indfundet sig i flere og flere haver som en populær hæk. Den får nogle let duftende blomster i løbet af sæsonen.
En kirsebærlaurbær hæk egner sig både som en klippet og uklippet hæk (dog lidt afhængigt af sorten) - så hvis du er typen der gerne vil have en stedsegrøn hæk, der ikke kræver den store vedligeholdelse, så er det måske en kirsebærlaurbær hæk du har.
Hvis du ønsker en klippet hæk, skal den helst have en eller to beskæringer løbende over sæson, når den har fået sin form. Den egner sig dog ikke som en skarpt klippet hæk, som eksempelvis ligusterhæk eller bøgehæk - hertil er den for 'vild' og bladene for store.
Klipning (beskæring) af laurbærhæk
Hækken kan godt klare sig med en enkelt klipning per sæson, og det sker bedst enten i det tidlige forår eller efter blomstringen i sensommeren. Hvis man ønsker at få blomstringen med, skal man ikke klippe den i foråret.
Anbefalingen for den smukkeste klipning af en kirsebærlaurbær hæk er faktisk med en manuel hæksaks/beskærersaks - så hvis du har lyst og tid nok, så er det vejen frem.
Når man klipper med en hæksaks istedet for en hækklipper, kan man med lidt omhu, undgå overklippede blade, som kan medføre brune bladrander - og det kan jo skæmme busken lidt. De overklippede blade vil dog på sigt blive overvokset af nye skud. Klipper man med en hækklipper kan det derfor anbefales at gøre det tidligt på foråret, så eventuelt grimme/flossede blade bliver dækket af de nye grønne skud.
Det kan være lidt besværligt at klippe kirsebærlaurbær hækken - både med hæksaks og hækklipper, da de store glatte blade kan 'prelle af' på klipperen. Så det kræver det rigtige udstyr.
Vi klipper dog som udgangspunkt altid de store laurbærhække med vores batteridrevne hækklippere - og vi klipper også gerne din laurbærhæk 😊