Klipning af Naurhæk (Navrhæk)

   

  navrhæk

  Den løvfældende naurhæk / navrhæk (planten kan staves både med 'u' og 'v') er også blevet en meget populær hækplante i de danske haver, da den både er farverig, meget hurtigtvoksende og ganske hårdfør - og så trives den godt i det danske klima. Så hvis man vil have en høj og tæt hæk indenfor en relativ kort periode er naurhæk et godt bud.

  Den egner sig også rigtig godt som en klippet hæk.

  En navrhæk og dens blade giver også masser af farve i haven i takt med at årstiderne skifter. Dens nyudsprungne blade starter med rosa toner om foråret, grønne om sommeren, til gule og brune i løbet af efterår og jo tættere man kommer på vinteren.

  Navrhækken blomstrer også i løbet af maj og juni med små grønlige blomster. 

  Klipning af naurhæk

  Da den er en hurtigvoksende plante (under optimale betingelser kan den vokse 30-50 cm. om året), kræver en naurhæk dog også at man er over den, for at holde dens udseende skarpt. Du skal forvente at den skal have en klipning 2 gange om året. Den har også en tendens til at brede sig rigtig meget, derfor anbefales der også flere klipninger.

  Er tilfældet så det, at den har vokset sig lidt for bred og dermed skal beskæres, så kan dette gøres året rundt - så der er ikke det store behov for at tage hensyn til om det er for koldt eller varmt i vejret.

  En klipning af naurhæk sker bedst i slutningen af juni, her kan du give den første klipning og derefter foretager den anden klipning i løbet af august måned. Det er dog kun en generel regel - så ikke noget man behøver at holde sig stringent til.

  Hvis du ikke orker at beskæftige dig med klipningen af din naurhæk, så kigger vi gerne forbi din have 😊.

  Kontakt os via kontaktformularen herunder ⬇️

   Få et godt tilbud på hækklipning - til overkommelige priser. Vi vender tilbage til dig indenfor 1 dag 😊