Klipning af Bøgehæk

   

  Klipning af bøgehæk

  Den meget lidt krævende og tætte bøgehæk (og Avnbøgen), er en populær hækplante. Det er en løvfældende plante, og dens smukke blade skifter farver igennem sæsonen, fra det lysegrønne til det gulbrune, for til sidst at bære de visne brune blade igennem vinteren. Dermed kan hækken sagtens skærme for 'nysgerrige' blikke gennem hele året.

  Klipning af Bøgehæk

  Hvornår klipper man så bøgehæk? Klipning af bøgehæk, både den almindelige bøgehæk og avnbøg hæk, kan sagtens foretages en enkelt gang om året - hvis man kan lide den har et lidt vildt udseende. Du kan kende forskel på de 2 sorter af bøgehæk ved at oversiden af bladene på en avnbøg hæk er stærkt foldet/har 'skarpere' kanter end den almindelige bøgehæk.

  Men skal den stå pæn hele sommeren, så kan det dog anbefales at klippe den 2 gange - den første gang enten i foråret lige før løvspring eller omkring Sankt Hans. Anden gang i løbet af august måned.

  Regelmæssig klipning af hækken er også med til at gøre den tættere.

  Går du kun efter en enkelt klipning af bøgehækken er det bedst i juli måned.

  Husk altid at tjekke hækken efter for fuglereder med æg/unger - for så anbefales det ikke at foretage sin klipning af bøgehæk.

  Klipning / beskæring af bøgehæk om vinteren

  Du kan faktisk sagtens klippe hæk om vinteren - det er også i denne periode man tit beskærer bøgehækken lidt hårdere (dette sker tit i februar/mart måned. Om vinteren, når kulden er sat ind, er hækken gået i dvale - så her tager den ikke skade af en klipning. Her er det også nemmere at se hvordan den ser ud, da de fleste blade er visnet/faldet af.

  Det anbefales at beskæring af bøgehækken foretages sent på vinteren, så den har været i dvale/samlet kræfter i længst tid inden man går igang med en beskæring. Men bøgehækken kan reelt beskæres det meste af året.

  Ved en hård beskæring af bøgehækken er det kun den ene side, og eventuelt toppen der skæres ind til ønskede bredde og højde. Så kan man tage den anden side sæsonen efter. På den måde stresser man ikke bøgehækken.

  Skal vi også klippe din bøgehæk 😊?

  Kontakt os via kontaktformularen herunder ⬇️

   Få et godt tilbud på hækklipning - til overkommelige priser. Vi vender tilbage til dig indenfor 1 dag 😊