Klipning af Takshæk

  klipning af takshæk

  En taks er som thujaen en stedsegrøn plante, der holder sig grøn hele året - og der er også mange haver der nyder godt af en takshæk. Den vokser ikke så hurtigt, så den er ganske nem at holde.

  På grund af de bløde nåle som taksen bærer, er den både tæt og lægivende som hæk, og den bliver tit også benyttet som rumdeler til nogen af havens små hyggesteder. En takshæk er relativ nem og taknemmelig at holde, men det anbefales stadig at klippe din takshæk 2 gange om året, for at holde en flot og tæt vækst - samt også sørge for at den ikke vokser dig over hovedet.

  Taksen adskiller sig ift klipning af thujahæk ved at den tåler både kraftig beskæring og klipning ind til hvor der ikke længere er grønt løv/grønne nåle. Her vil thujahækken som udgangspunkt reagere ved ikke at danne flere grønne skud. Men taks kan sagtens klare sådan en klipning, og kommer stærkt igen - så også ved beskæring af takshæk kan man sagtens klippe den til det man ønsker.

  Udover at egne sig som hækplante, egner den sig også ganske godt til formklippet skulptur.

  Klipning af takshæk

  Årets første klipning adskiller sig også lidt fra andre hække, da det sker tidligere. Den første klipning bør ske fra april måned og frem til midt maj måned - og den anden klipning foretages i løbet af august måned og senest i september måned.

  Som altid når man foretager klipning af hæk, er det godt lige at tjekke for fuglereder i hækken. 

  Specielt taksens røde bør er meget populære blandt fuglene. Men hvis man klipper sin taks i april måned, så er chancen for aktive fuglereder mindre. Det samme med den sene klipning - hvis denne foretages i slutningen af august måned, så er man sikker på at der ikke er aktive fuglereder i taksen. Så husk altid dyrelivet.

  Vi kommer meget gerne og foretager en klipning af din takshæk - så kan du nyde din have i stedet for 😊

  Kontakt os via kontaktformularen herunder ⬇️

   Få et godt tilbud på hækklipning - til overkommelige priser. Vi vender tilbage til dig indenfor 1 dag 😊