Klipning af Thujahæk

   

  Klipning af thujahæk

  Er du typen, der gerne vil have en grøn hæk hele året rundt - så kan det være du har en thujahæk stående i din have.

  Den stedsegrønne thujahæk bevarer sin smukke grønne farve hele året - hvorfor den også vinder indpas hos flere og flere.

  De 2 mest egnede sorter til thujahække er Brabant og Smaragd (den 'Søjleformet') Thuja Smaragd er den af de 2 sorter der vokser hurtigst, den kan vokse 30-50 cm. per sæson, mens Brabant vokser 20-30 cm. per sæson. Så hvis der er behov for en høj og tæt thujahæk hurtigt, så er det Thuja Smaragd du skal vælge. Pga. sin vækst, kan thujahækken også hurtigt blive for stor og tyk hvis ikke den holdes i skak - og er den først blevet for stor, kan der blive behov for en beskæring.

  Det kan være en svær (og langsommelig) proces at beskære thuja, da man kan komme til at beskadige træet ved en forkert beskæring. En beskæring af thujahækken kan ikke bare gøres på én gang, man bliver nødt til at gøre det gradvist og med en hvis påpasselighed, da den ikke tåler en beskæring for langt inde på grenene - gør man det forkert kan man stå tilbage med med en brun thujahæk. 

  Derfor er det netop vigtigt at klippe den flere gange om året så der ikke bliver behov for en beskæring.

  Klipning (beskæring) af thujahæk

  En klipning af hækthuja adskiller sig meget fra eksempelvis klipning af ligusterhæk og bøgehæk. Når man klipper en thujahæk skal man altid huske kun at klippe i det grønne løv.

  Klipper man ind til der hvor der ikke er grønt - så bliver thujaen ikke grøn der mere, det stopper simpelthen tilvæksten af nye skud, og du vil stå tilbage med en brun og kedelig plet. Den kan dog godt komme sig - men det kan godt tage et par sæsoner før den er grøn igen.

  Så en thujahæk skal holdes i form ved en 'barbering' 1-2 gange per sæson, og gør du det, vil du også blive belønnet med en flot og grøn thujahæk mange år fremover.

  Den skal gerne klippes fra slutningen af maj måned og så frem til slutningen af august måned. Bredden i bunden af thujahækken anbefales til at være ca. 50 cm og noget smallere i toppen (som ved andre hæktyper også).

  Og ligesom ved andre hække, elsker fuglene også thujahækken - så vær opmærksom på fuglerederne hvis du ønsker klipning i maj/juni måned.

  Skal vi også komme og klippe din thujahæk 😊?

  Kontakt os via kontaktformularen herunder ⬇️

   Få et godt tilbud på hækklipning - til overkommelige priser. Vi vender tilbage til dig indenfor 1 dag 😊