Klipning af Buksbomhæk

  klipning af buksbomhæk

  En buksbomhæk er en stedsgrøn hæktype som efterhånden også har indfundet sig i mange villahaver - specielt også fordi den egner sig rigtig godt til formklipning med dens kraftige net af stive grene. Den er perfekt til de lidt lavere hække, men klarer sig også ganske fint som en 'ordinær' hæk.

  Derudover holder den sig grøn hele sæsonen og fælder ikke løv i efteråret - så den vil stadig virke afskærmende i vintersæsonen.

  Da en buksbom hæk vokser langsomt, er den ganske nem at holde under kontrol med en regelmæssig klipning 1 eller 2 gange om året.

  Ved regelmæssig klipning kan du bevare formen på hækken og du understøtter samtidig udviklingen af en stramt net af grene i hækken.

  Klipning af buksbomhæk

  Anbefalingen for første klipning af buksbom hæk er i perioden fra april til juni og derefter foretage den anden klipning i løbet af august/september måned. Som ved nogen andre hække, skal den helst ikke klippes efter september, da den har brug for at komme sig inden en eventuel frost sætter ind.

  Har du en højere buksbom hæk, er anbefalingen (som ved andre højere hække) at klippe den bredere forneden end foroven, så den både for lys til de nederste grene samt også står stabilt i blæst og sne. 

  Formklipning af buksbom

  Er du ude i formklipning af buksbom, er det dog ikke nok med 2 klipninger om året. Her skal du være over den mange gange, da det kræver mange klipninger at vedligeholde en skulptur eller figur. Generelt ved klipning eller beskæring af buksbom, er det også anbefalingen at klippe på en overskyet dag, da en klipning i stærk solskin kan risikere at svide den nyklippede grene.

  Hvis du kun ønsker at klippe din buksbomhæk én gang om året, er det anbefalingen at gøre det i løbet af foråret.

  Har du brug for et godt tilbud på en klipning af din buksbomhæk 👍🏻?

  Kontakt os via kontaktformularen herunder ⬇️

   Få et godt tilbud på hækklipning - til overkommelige priser. Vi vender tilbage til dig indenfor 1 dag 😊